flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Татарбунарського районного суду відвідав США з навчальним візитом

16 квітня 2019, 16:26

Суддя Татарбунарського районного суду Одеської області Олександр Сметаняк, з 30 березня по 11 квітня 2019 року, перебував в США за спеціалізованим навчальним візитом «Практика громадських центрів правосуддя».

У даному візиті також брали участь представники місцевих судів, Координаційного центру з надання правової допомоги, органів місцевого самоврядування.

Під час навчального візиту представники української делегації ознайомились з діяльністю Громадських центрів правосуддя в штатах Нью-Йорк та Вермонт, співпрацею ГЦП з судовою та виконавчою владою та специфікою роботи з вразливими верствами населення.

Особливо важливою частиною візиту стала зустріч з почесним суддею Алексом М. Калабрезе. Суддя Калабрезе є діючим Суддею Верховного суду штату Нью-Йорк, а з 2000 року він є Головуючим суддею Громадського центру правосуддя «Ред Хук». Суддя розповів про інструменти, якими користуються судді у громадських центрах правосуддя та про значення суддівської діяльності у налагодженні співпраці з громадою для покращення життя громади, розширення доступу до правосуддя та посилення довіри громадськості до судів.

Також суддя Олександр Сметаняк зустрівся з головою Верховного суду штату Вермонт та іншими почесними суддями, адвокатами, прокурорами США.