flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд задовольнив заяви громадян про включення до списку виборців

30 березня 2019, 17:22

Напередодні чергових виборів Президента України до Татарбунарського районного суду Одеської області, із заявами про включення до списку виборців, звернулися житель села Білолісся Татарбунарського району та жителька міста Татарбунари.

Заявники є громадянами України та за віком мають право голосу, тому вважають, що їх безпідставно не внесли до списку виборців. Відсутність в списках виборців порушує їх конституційне право виборця. В своїх позовних заявах чоловік та жінка просили суд зобов'язати дільничні виборчі комісії включити її до списку виборців.

Рішеннями Татарбунарського районного суду обидві позовні заяви були задоволені. Суд зобов’язав відповідні дільничні виборчі комісії включити заявників до списку виборців для голосування на чергових виборах Президента України 31 березня 2019 року. Рішення суду підлягають негайному виконанню.

Довідково: згідно частини 3 статті 274 Кодексу адміністративного судочинства України позовну заяву про  уточнення списку виборців, у тому числі про включення або виключення зі списку себе особисто або інших осіб, може бути подано не пізніш як за два дні до дня голосування.