flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулась чергова зустріч у форматі «кава із суддею»

25 березня 2019, 16:34

21 березня в Громадському центрі Правосуддя в м. Татарбунари відбулася чергова зустріч жителів громади з суддею Татарбунарського районного суду Олександром Сметаняком у форматі «кава із суддею».

 На неформальну зустріч з суддею завітали ветерани та пенсіонери органів МВС Валентина Коваленко, Віктор Яременко, Валерій Кашкаван, Володимир Широченко, а також голова міської організації осіб з обмеженими можливостями Тамара Бондаренко.

 В ході зустрічі обговорювались питання доступу до правосуддя людей з обмеженими фізичними можливостями, а також проблеми здійснення судочинства. Наразі це питання дуже актуальне та гостре, оскільки приміщення Татарбунарського районного суду знаходиться на 2-му поверсі двоповерхової будівлі й пандусом не оснащене.  

 

У січні 2017 року Татарбунарська районна рада виділила в оренду суду також 1-й поверх будівлі. Але, на сьогоднішній день, управління соціального захисту населення Татарбунарської РДА, яке займає 1-й поверх,  не звільнило приміщення, незважаючи на наявність іншої будівлі для розміщення управління. Численні звернення суду з приводу цієї проблеми, поки що, залишаються без уваги.

У разі можливості використовувати і перший поверх будівлі, в якій розташований суд, відповідно до умов договору оренди, можна організувати комфортні умови перебування для відвідувачів суду, у тому числі з обмеженими фізичними можливостями.