flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд направив 7 протоколів про адміністративне правопорушення для перевірки наявності складу злочину

14 березня 2019, 10:48

До Татарбунарського районного суду Одеської області надійшли матеріали стосовно 4 осіб про притягнення їх до адміністративної відповідальності за частиною 2 статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Як вбачається з протоколів про адміністративне правопорушення, чоловіки здійснювали незаконне полювання з використанням мисливської зброї в забороненому для цього місці, а саме в заповідній зоні Національного природного парку «Тузлівські лимани». В результаті незаконного полювання правопорушниками добуто декілька качок. На місці вчиненого порушення виявлено та вилучено 116 відстріляних набоїв до мисливських рушниць.

Крім того, щодо одного з вищезгаданих чоловіків надійшов адміністративний матеріал про притягнення до адміністративної відповідальності за статтею 91 Кодексу України про адміністративні правопорушення за те, що він здійснив проїзд на власному автомобілю Mitsubishi Pajero по зоні регульованої рекреації на території НПП «Тузлівські лимани» без погодження з адміністрацією Парку.

Також Татарбунарським районним судом розглядались матеріали про притягнення до адміністративної відповідальності двох осіб за статтею 91 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Чоловіки порушили режим охорони та використання об’єктів природно заповідного фонду, а саме здійснювали вилов риби сітками без дозвільних документів в акваторії лиману Джантшейський на території НПП «Тузлівські лимани» та Дунайського біосферного заповідника. В результаті неправомірних дій чоловіки виловили рибу кефаль (сингіль) у кількості 78 шт., чим заподіяли рибним запасам України збиток у розмірі 46956 грн.

       За постановами суду адміністративні матеріали стосовно усіх правопорушників були направлені керівнику Білгород-Дністровської місцевої прокуратури Одеської області для перевірки наявності в їх діях складу кримінального правопорушення.