flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судовий розпорядник вивчала правила спілкування з особами, що мають психічні або інтелектуальні особливості

01 березня 2019, 14:57

     21 лютого 2019 року судовий розпорядник Татарбунарського районного суду Одеської області Іванова Ксенія відвідала тренінг на тему: “Комунікація з особами з психічними та інтелектуальними порушеннями”.

     Захід організовано Правозахисною організацією "Права людини" у партнерстві з Одеським регіональним відділенням Національної школи суддів України та за підтримки USAID в рамках програми «Нове правосуддя». 

     Подібні заходи є дуже важливим, адже особи з психічними та інтелектуальними порушеннями часто страждають від неможливості захистити свої права, скористатися власним законним правом доступу до правосуддя.

     Учасники тренінгу знайомились з теорією та моделями інвалідності, правами людей з інтелектуальними та психо–соціальними порушеннями в стандартах ООН та Ради Європи, аналізували ситуацію в Україні на прикладі аналітичного дослідження “Моніторинговий звіт: аналіз судової практики розгляду справ про визнання фізичної особи недієздатною”.

     Окрім того, працівники апаратів судів навчались методиці комунікації з особами з психічними та інтелектуальними порушеннями, відкривали для себе особливості спрощеної мови спілкування з такими особами.