flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Татарбунарському районному суді покращували знання щодо відеоконференцзв’язку

09 січня 2019, 14:33

Керівник апарату суду Надія Колесник та головний спеціаліст Андрій Разінкін провели навчання для працівників апарату суду на тему: «Використання системи відеоконференцзв’язку у судовому процесі». У навчанні приймали участь секретарі судового засідання, помічники суддів та судові розпорядники.

     Відеоконференція – це телекомунікаційна технологія інтерактивної взаємодії двох або більше віддалених учасників судового провадження з можливістю обміну аудіо- та відеоінформацією у реальному часі з урахуванням керуючих даних.

     Тобто, відеоконференція – це альтернатива безпосередній участі у судовому засіданні, яка дає змогу заощадити учасникам процесу час та кошти, які витрачаються на прибуття з територіально віддалених місць до місця його проведення. Така форма проведення судових засідань передбачена у  кримінальному, цивільному та адміністративному процесуальному законодавстві.

     В Татарбунарському районному суді також часто проводяться засідання у режимі відеоконференції. З часом програма оснащується новими функціями та дозволяє використовувати в роботі нові можливості.

    

    З метою покращення технічних вмінь та закріплення практичних навичок в роботі  працівників з системою відеоконференцзв’язку, було проведено навчання, яке складалось з теоретичної та практичної частини. Наостанок кожен з працівників самостійно виконав всі необхідні дії в програмі.