flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В тиждень права до Татарбунарського районного суду завітали школярі

09 січня 2019, 09:38

       12 грудня до Татарбунарського районного суду завітали учні 8-го класу Татарбунарської НВК «Школа-гімназія», яких зустріла керівник апарату Надія Колесник.

Спочатку школярі були запрошені до залу, в якому проводяться судові засідання, побачили місця для судді, секретаря, обвинуваченого та інших учасників процесу.

Перед гостями виступив суддя Олександр Сметаняк та розповів про права та обов’язки громадян, категорії справ, які розглядаються судом, суддівську мантію та нагрудний знак, які є символами судової влади, порядок зайняття посади судді, тощо. Також суддя відповів на питання, які цікавили школярів.

       Далі консультант суду Тетяна Загорняк розповіла про роботу канцелярії, кримінальну відповідальність неповнолітніх, та випадки протиправних діянь, які призводили до засудження.

      

Секретар суду Тетяна Кршемінська застерігала школярів від скоєння адміністративних правопорушень.    

     

      Підсумки екскурсії підвела керівник апарату Надія Колесник, подякувавши школярам за проявлену дисципліну, інтерес до суду та цікаві питання.  

  

      Діти покидали приміщення суду сповнені приємних вражень від побаченого та почутого. Усі учасники екскурсії щиро подякували організаторам за цікаво й з користю проведений час.

     Сподіваємося, що час, проведений в Татарбунарському районному суді, сприятиме формуванню поваги до суду, підвищенню рівня правової культури, обізнаності про порядок захисту прав і свобод людини.