flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою чоловіку, який підозрюється у скоєнні розбою

02 листопада 2018, 11:07

01 листопада 2018 року до Татарбунарського районного суду надійшло клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно гр. Н., який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 187 КК України, а саме нападі з метою заволодіння чужим майном, поєднаному із насильством, небезпечним для життя чи здоров'я особи, яка зазнала нападу, з погрозою застосування такого насильства (розбій), вчинений за попередньою змовою групою осіб.

       Кримінальне правопорушення було вчинене за таких обставин. 30 жовтня 2018 року двоє чоловіків у стані алкогольного сп’яніння проникли до будинку мешканки с. Білолісся Татарбунарського району. Один з чоловіків вдарив жінку кулаком в обличчя, від чого вона впала на землю. Далі, погрожуючи ножем порізати її, почав вимагати у неї гроші, забрав у жінки мобільний телефон та срібну каблучку.

       В цей час інший нападник перебував поруч та спостерігав за навколишньою обстановкою. Після цього чоловіки з місця події зникли.

       Відповідно до вимог ст. 177 КПК України, підставою для застосування запобіжного заходу є наявність обґрунтованої підозри у вчиненні особою кримінального правопорушення, а також наявність ризиків, які дають достатні підстави слідчому судді вважати, що підозрюваний може перешкоджати кримінальному провадженню чи вчинити інше правопорушення.

      Розглядаючи клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою для прийняття законного та обґрунтованого рішення, суд, відповідно, до ст.178 КПК України, враховує тяжкість кримінальних правопорушень, у вчиненні яких підозрюється особа та особисті обставини життя особи, які можуть свідчити на користь збільшення (зменшення) ризику переховування від правосуддя чи інших способів неналежної процесуальної поведінки.

      Підозрюваний свою вину у вчиненні інкримінованого йому кримінального правопорушення визнав, просив застосувати до нього менш суворий запобіжний захід, не пов’язаний з триманням під вартою, а саме, у вигляді домашнього арешту.  Захисник підтримав позицію свого підзахисного.

     Ухвалою Татарбунарського районного суду щодо підозрюваного застосовано  запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів.

      За інформацією поліції, на даний час вживаються заходи по встановленню місцезнаходження та затриманню другого підозрюваного.