flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги громадян!

26 жовтня 2018, 16:25

Останнім часом почастішали випадки звернення громадян до Татарбунарського районного суду з приводу отримання ними повісток про виклик в судові засідання у справах, яких насправді немає у провадженні суду. Разом з такою повісткою громадянам надходить роз’яснення з реквізитами для сплати заборгованості. Такі документи надсилаються окремими колекторськими фірмами або банками.

 

Зверніть увагу, в фальшивій судовій повістці міститься така примітка: «Зразок наданий для ознайомлення з деталями судових повісток, що використовуються Судами України, з метою забезпечення явки Сторін в судові засідання під час можливого судового розгляду справ», а в кінці роз’яснення надруковано «додається зразок повістки про виклик до суду». Тобто, відправники зазначають, що це не справжня повістка, а лише зразок. Також характерними ознаками того, що повістка несправжня є відсутність підпису судді, та номер справи, який не відповідає звичайному формату. Якщо провадження відкрито Татарбунарським районним судом, то номер справи буде в такому форматі 515/2000/18 (515 – код суду, 2000 – порядковий номер справи, 18 – рік).

 

 

У зв’язку з цим, закликаємо громадян бути уважними, ретельно ознайомлюватися з викладеною у поштовій кореспонденції інформацією. А при фактичній наявності ознак шахрайства, повідомляти правоохоронні органи для відповідного реагування.

    У разі наявності неточних ознак у повістках та виникнення сумнівів у правдивості інформації, викладеної в отриманих документах, пропонуємо звертатись за уточненням до канцелярії суду за телефоном (04844) 3-18-07 або безпосередньо у приміщенні суду звертатись до працівників, пред’явивши паспорт громадянина України чи інший документ, що посвідчує особу.

    Окремо роз’яснюємо, що кожен, хто має доступ до мережі Інтернет, може за лічені хвилини перевірити інформацію про надходження та рух будь-якої цивільної справи на офіційному сайті суду, зазначивши свої анкетні дані чи вказавши номер справи.

    Для цього можна скористатися посиланням із офіційного сайту суду https://tb.od.court.gov.ua/sud1529/gromadyanam/list_auto_cases/  або з головної сторінки порталу Судова влада України «Стан розгляду справ» (https://court.gov.ua/fair/) та, заповнивши електронну форму, оперативно  отримати актуальну інформацію.