flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

19 вересня 2013 року в Татарбунарському районному суді Одеської області проведено «День відкритих дверей».

20 вересня 2013, 15:42

                                                        

19 вересня 2013 року в Татарбунарському районному суді Одеської області проведено «День відкритих дверей». На вказаний заклад було запрошено учнів 7-х класів Татарбунарської  загальноосвітньої школи №1 з класними керівниками.

Згідно програми проведення  заходу перед учнями виступила в.о. голови суду Чебан А.П., яка розповіла  юним слухачам в доступній формі про систему судової влади України, завдання суду як суду першої інстанції, про захист законних прав та інтересів громадян справ різних категорій, зокрема неповнолітніх осіб.

 

Секретар судового засідання Коренчук О.Е.  розповіла про засоби фіксування судового процесу,  та відеоконференцзв’язку, що викликало жвавий інтерес та захоплення.

 

 

Помічник судді Дука К.О. розповіла про обов’язки та повноваження помічника судді, про відповідальну роботу щодо пошуку та підготовки інформації, забезпечення проведення судового засідання, виконання доручень, пов’язаних із веденням судової справи.

Заступник керівника апарату Дика О.М. розповіла учням про роботу канцелярії суду, школярі дізналися про реєстрацію, рух документів, що надходять  до суду, та порядок роботи в комп’ютерній системі «Д-3»

 

Консультант суду Загорняк Т.М., розповіла учням про порядок реєстрації справ різних категорій. Порядок ведення обліково-статистичних карток, порядок звернення до виконання судових рішень.

 

Також був показаний архів суду та роз’яснено порядок зберігання справ.

 

В завершальній частин, за підсумками проведеного заходу «Дня відкритих дверей» діти та вчителі висловили подяку керівництву та працівникам апарату суду.

Вчителі, які відгукнулися на оголошення суду про День відкритих дверей, зазначили що такий захід має великий вплив виховного характеру на підлітків такого віку.

 

 

Заступник керівника апарату                                    О.М.Дика