flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Мисливці на території НПП №Тузлівські лимани».

14 вересня 2016, 15:30

 До Татарбунарського районного суду від дирекції  національного природного парка «Тузлівські лимани» надійшли матеріали відносно трьох осіб про притягнення їх до адміністративної відповідальності за ст. 91 Кодексу України про адміністративні правопорушення. 

14.08.2016 року чоловіки знаходилися на території НПП "Тузловські лимани" – на 26 км Причорноморської піщаної коси, близько 500 м від Маяка «Шагани» в сторону курорту «Расєйка», з розчохленими та зібраними мисливськими рушницями, чим порушили правила охорони та використання територій та об’єктів природно-заповідного фонду. На момент затримання мисливців, добутих тварин та птахів не було.
Винність правопорушників  підтверджується представленими матеріалами: протоколами  про адміністративне правопорушення,  описами вилученої зброї, розписками, витягом з положення про національний природний парк «Тузловські лимани», актом приймання-передачі територій під охорону.
З урахуванням характеру вчинених правопорушень, осіб правопорушників, ступеня їх  вини, суд вбачив підстави для накладення на них  адміністративних стягнень у виді штрафу в середніх межах санкції ст.91 КпАП України (від дев’яти до двадцяти чотирьох неоподаткованих мінімумів доходів громадян) без конфіскації знаряддя вчиненого правопорушення.