flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

24 червня 2016 року відбувся Одеський міжнародний судовий форум

01 липня 2016, 15:04

        24 червня 2016 року відбувся Одеський міжнародний судовий форум. Це вже 4-й судовий форум (після Дніпропетровська, Харкова і Тернополя), організований Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України. Співорганізаторів цього разу було найбільше. Ініціативу АРССУ традиційно підтримала Ukrainian Bar Association та давній партнер Democracy Reporting International Ukraine. Приєдналися нові партнери – Координатор проектів ОБСЄ в Україні і EU Project "Support to Justice Sector Reforms in Ukraine". Завдяки участі іноземних експертів форум набув статусу міжнародного.

Форуму передувала Стратегічна нарада лідерів судової влади, що відбулась 23 червня. Робоча зустріч спікерів форуму з головами судів та активом Одещини, членами РСУ та АРССУ мала на меті обговорити проблему захисту судів та суддів (на прикладі відомих подій в Одеських судах) та виробити алгоритм дій різних органів судової влади у разі виникнення таких загроз. Майже чотири години гострої дискусії і десятки ідей, які будуть об’єднані в одному документі.
 
Одеський форум вперше відбувався в приміщенні суду – в актовому залі Апеляційного Суду Одеської області.
Перед форумом відбувся брифінг за участю регіональних ЗМІ – було близько 10 журналістів і 4 камери. На місцевому ТБ протягом дня були репортажі і зустрічі в студії з проблем судової реформи.
Провідні спікери форуму – Ігор Бенедисюк (ВРЮ) і Станіслав Щотка (ВККС) упродовж майже 5 годин ділились враженнями від судової реформи, відповідали на запитання з зали. Такий собі марафон в прямому ефірі. До речі, форум транслювався онлайн.
   Також, під час виступу Координатор Проекту ЄС «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні» Довідас Віткаусасзазначив, що політики повинні зрозуміти, що доступ до правосуддя залежить не від того, якої моделі буде судова система і скільки буде інстанцій.
 
       Територіальне управління Державної судової адміністрації України в Одеській області на форумі представляв начальник управління Володимир Куценко.
 
 
 
Форум відвідали понад 100 учасників, переважно судді.