flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Татарбунарські Бонні та Клайд.

15 червня 2016, 09:06

 В січні, лютому та березні 2016 року чоловік і жінка ходили по вулицям нашого міста та жебракували. Містяни, проявляючи жалість і милосердя, завжди  допомагають чим можуть – продуктами, речами, а то і грошима. Але зловмисники, підступно користуючись добротою пенсіонерів, розпитували, як і з ким вони мешкають, одночасно видивлялися, де на подвір’ях розташовані господарські приміщення, чи замикаються двері в житлових будинках… А в нічний час парочка поверталася на промисел. Крали алюміневі каструлі, бідони; на одному подвір’ї пошкодили замки на дверях господарського приміщення, звідки викрали велосипед, насос, електричний двигун та ще й мішок з борошном. На інших подвір’ях щастило більше: вхідні двері в житлових будинках були відчинені, тому проникнувши в кімнати, знаходили золоті вироби і гроші. Біля одного такого будинку крадій, помітивши, що господарі працюють на присадибній ділянці, пройшов на подвір’я, відкрив незамкнені двері, зайшов в коридор, помітив жіночу сумочку, з якої дістав гаманець, та викрав гроші. Однак вийшовши з будинку на двір, був помічений сусідкою, яка не проявила малодушність, а наздогнала злочинця та повернула крадені речі власнику. Можливо, якщо не цей сміливий вчинок сусідки, багато татарбунарців залишилися б в невіденні відносно пропажі своїх речей – коштовних та звичайних.

В судовому засіданні обвинувачені свою вину в інкримінованих їм  злочинах визнали повністю, щиро розкаялися, надали показання. Свої протиправні дії пояснили скрутним матеріальним становищем та необхідністю прогодувати себе і свою родину. Зазначили, що повернули потерпілим все викрадене та вибачилися перед ними.
Вироком Татарбунарського районного суду громадянина Б. визнано винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.185 КК України  (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище, що завдала значної шкоди потерпілому),та призначено покарання у виді 3 років 6 місяців позбавлення волі. Суд, призначаючи покарання, врахував, що обвинувачений вчинив умисний злочин через нетривалий час після звільнення з місць позбавлення волі, відтак свою протиправну поведінку не змінив, й дійшов висновку, що необхідним та достатнім для виправлення обвинуваченого  й попередження вчинення ним нових злочинів буде призначення йому покарання, пов’язаного з ізоляцією від суспільства у виді реального позбавлення волі.
Подругу та партнера у справах, громадянку М., визнано винуватою у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.185 КК України, та призначено покарання у виді 3 років обмеження волі. На підставі ст.75 КК України звільнено  М. від відбування призначеного покарання з іспитовим строком на 2 роки.
З обвинувачених також стягнуто витрати на користь держави  на залучення експерта в розмірі 1353 грн.
 
Прес-секретар Татарбунарського районного суду