flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся семінар для працівників суду.

18 травня 2016, 10:32

 13 травня 2016 року в приміщенні готельного комплексу "Одеса" пройшов семінар для працівників апаратів судів м. Одеса та Одеської області на тему: "Покращення рівня навиків спілкування та роботи працівників суду із людьми з інвалідністю".

Вказаний практичний семінар вітальним словом відкрив керівник Проекту USAID "Справедливе правосуддя" Девід Вон та начальник територіального управління Державної судової адміністрації України в Одеській області Володимир Куценко.
«Наш Проект постійно сприяє навчанню працівників апаратів судів. Проектом спільно з громадським фондом "Право і демократія", свого часу, проведено аналіз забезпечення рівного доступу осіб з обмеженими фізичними можливостями до правосуддя, який показав найбільш типові проблемні та системні чинники що перешкоджають доступу осіб з обмеженими фізичними можливостями до приміщень суду та одержанні судових послуг. Ми впевнені, що результати отримані в ході проведеного аналізу знайдуть своє зацікавлення серед більшого кола організацій, що в свою чергу дозволить розробити на національному рівні єдиний, ефективний механізм покращення рівня доступу до суду осіб з обмеженими фізичними можливостями», - сказав Девід Вон.
         Також,  у даному заході взяв участь директор Одеського регіонального відділення національної школи суддів України  Валерій Левенець та в якості тренерів: суддя Одеського окружного адміністративного суду Людмила Юхтенко, керівник апарату Одеського окружного адміністративного суду Ольга Пасічник, заступник керівника апарату Овідіопольського районного суду Ірина Паламарчук, помічник судді Одеського окружного адміністративного суду Марта Лукашик.
          Захід проводився в рамках реалізації проекту "Розробка та впровадження навчальної програми для працівників судів щодо покращення рівня навиків спілкування та роботи з людьми з особливими потребами", за підтримки Проекту Агенства США з міжнародного розвитку (USAID) Справедливе правосуддя. Подібні тренінги вже відбулись у Києві, Хмельницькому, Львові, Вінниці.
Завершив даний захід голова ГО "Спортивний клуб інвалідів "Одеса-Баскет" Олег Прохоров, який зазначив, що подібні заходи потрібні для того щоб зробити суди доступнішими та толерантнішими. "Впродовж дня я слідкував за проведенням тренінгу, був його учасником і бачив, що в судах з'явилися мої соратники та однодумці, і спільними зусиллями ми зробимо Одесу безбар’єрною!"