flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вирок відносно військовослужбовця.

26 квітня 2016, 13:15

 До Татарбунарського районного суду Одеської області надійшов  з Військової прокуратури Одеського гарнізону Південного регіону України обвинувальний акт відносно громадянина К. Так, будучи військовослужбовцем військової служби за контрактом Державної прикордонної служби та проходячи її на посаді інспектора прикордонної служби 2 категорії – начальника зміни відділення технічних засобів охорони державного кордону відділу прикордонної служби «Приморське» Одеського прикордонного загону, з метою тимчасово ухилитися від військової служби, не з’явився вчасно на службу без поважних причин до відділу прикордонної служби «Приморське» Одеського прикордонного загону, що дислокується за адресою: Одеська область Татарбунарський район с.Приморське, курорт «Расєйка» та незаконно був відсутній за місцем проходження військової служби з 16.02.2015 р. до 19.11.2015 р. Даними діями військовослужбовець К. вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.3 ст.407 КК України, а саме нез’явлення вчасно на службу без поважних причин тривалістю понад один місяць.

Разом з обвинувальним актом до суду подано угоду про визнання винуватості між прокурором військової прокуратури Одеського гарнізону Південного регіону України та обвинуваченим К. У відповідності до умов вказаної угоди прокурор та обвинувачений К. дійшли згоди щодо формулювання обвинувачення, всіх істотних для даного кримінального провадження обставин та правової кваліфікації дій обвинуваченого. Зі змісту угоди про визнання винуватості вбачалося, що під час досудового розслідування К. повністю визнав свою вину у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ст. 407 ч.3 КК України, зобов'язався беззастережно визнати обвинувачення в обсязі підозри у кримінальному провадженні, сприяти досудовому слідству.
 Під час укладення угоди про визнання винуватості прокурор та обвинувачений К. узгодили міру покарання останньому за вчинення ним кримінального правопорушення, передбаченого ст. 407 ч.3 КК України, у виді 3 років позбавлення волі із застосуванням вимог ст.75 КК України, звільнивши К. від відбування покарання з випробувальним строком на 1 рік 6 місяців, а також поклавши на К. відповідно до ст.76 КК України такі обов’язки: не виїжджати за межі України на постійне проживання без дозволу кримінально-виконавчої інспекції, повідомляти кримінально-виконавчу інспекцію про зміну місця проживання, роботи або навчання.
Татарбунарський районним судом ухвалено вирок відносно обвинуваченого К. та затверджено угоду про визнання винуватості.
 
Прес-служба    Татарбунарського районного суду.