flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ображений чоловік - страшна сила.

31 березня 2016, 09:20

 За змістом вироку суду в травні  2015 року в денний час громадянин В., знаходячись у стані алкогольного сп’яніння, з хуліганських спонукань, на стадіоні, розташованому на південно-західній околиці с. Новоселиця Татарбунарського району, під час футбольного матчу, що проходив, та на якому перебували громадяни, безпричинно, образливо та з особливою зухвалістю став чіплятися до громадянина Т. та його дружини, висловлюючись на їх адресу грубою нецензурною лайкою, спровокувавши сварку та бійку з Т., яку розборонили присутні під час спортивного заходу глядачі, після чого потерпілі покинули околицю с. Новоселиця та переїхали до свого будинку, що знаходиться в м. Татарбунари.

Того ж дня, близько 19 години, громадянин В., з хуліганських мотивів, маючи намір помститися потерпілому Т., взяв з місця свого проживання мисливську гладкоствольну рушницю, а також набої до неї, на своєму автомобілі під’їхав до комплексу складських та гаражних приміщень в м. Татарбунари, власником яких є Т.
Перебуваючи за вказаною адресою, В. умисно, знаючи достовірно, що на території комплексу складських та гаражних приміщень працює дружина потерпілого, ігноруючи правила поведінки, моралі та благопристойності, бажаючи продемонструвати свою перевагу над потерпілим, виражаючи явну неповагу до суспільства, грубо порушуючи громадський порядок, здійснив два постріли зі своєї рушниці по воротах гаражу, що належить Т.,тим самим пошкодивши їх, а також автомобіль.
   Далі, реалізуючи свій єдиний злочинний намір, достовірно знаючи місце проживання родини Т. в місті Татарбунари, під’їхав на своєму автомобілі до їх місця мешкання, зупинився біля цього подвір’я, на якому знаходилися потерпілий Т. з сім’єю та друзями, дістав з автомобілю мисливську рушницю, вийшов на проїжджу частину вулиці, та, діючи з особливою зухвалістю, винятковим цинізмом, зі зневагою до мешканців міста, грубо порушуючи громадський порядок, здійснив не менше трьох пострілів убік домоволодіння потерпілих, влучивши при цьому в металеву хвіртку цього домоволодіння, в будинок, гараж потерпілих, а також в автомобілі , що стояли на подвір’ї за зачиненими воротами.
Допитаний у судовому засіданні обвинувачений В. визнав свою вину в інкримінованому йому злочині повністю, щиро розкаявся та надав показання. Вказав, що матеріальний збиток всім відшкодував у повному обсязі та неодноразово вибачився перед потерпілими.
Вироком Татарбунарського районного суду громадянина В. визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.4 ст.296 КК  України (Хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю, вчинене із застосуванням вогнепальної зброї)та призначено йому покарання у виді 3 років позбавлення волі.  На підставі ст.75 КК України звільнено В.  від відбування призначеного покарання у виді позбавлення волі, встановивши термін випробування строком на 2  роки.
Вирок суду не набрав чинності, сторони мають право його оскаржити протягом 30 днів з моменту його проголошення.