flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Лихе випробування через міст.

22 лютого 2016, 16:24

 В кінці вересня 2015 року в Татарбунарах місцевий житель У., перебуваючи на випробувальному терміні, призначеному попереднім вироком,  в денний час йшов додому по вулиці Дімітрова. Проходячи через міст, помітив відкритий люк колодязя телефонної каналізації, де виявив кабель, який з метою наживи, вирішив викрасти.  Дочекавшись ночі, чоловік повернувся до колодязя, зняв кришку , заліз всередину, де за допомогою пружинних ножиць обрізав кабель, викидаючи його назовні. Потім викрадене переніс  до себе додому де сховав в господарському приміщенні. Вранці, обпаливши захисне покриття кабелю, він склав металеві залишки до пакету та здав на метало-приймальний пункт. За  2,9 кг металу У. отримав 200 грн.  Через 3 дні  чоловік знову пішов промишляти на те ж саме місце. Опівночі, підійшовши до мосту по вулиці Дімітрова, впевнився, що поряд нікого немає, заліз до колодязі та почав  вправно вирізати кабель. Проте під час вчинення кримінального правопорушення був спійманий працівниками ТОВ «Охоронний комплекс Сарата».

Через неправомірні дії зловмисника ПАТ «Укртелеком» завдано матеріальної  шкоди на суму 1160 грн., а мікрорайон «Молдованка» близько трьох тижнів знаходився без телефонного та інтернет зв’язку.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений У. винним себе у вчиненні інкримінованих йому кримінальних правопорушень визнав повністю, не оспорював фактичних доказів по справі, у вчиненому розкаявся, прохав його суворо не карати і детально розповів про обставини заподіяного.  

         Вироком Татарбунарського районного суду громадянина У. визнано винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.185, ч.2 ст.15,  КК України (Таємне викрадення чужого майна повторно, замах на вчинення злочину), частково приєднано невідбуту частину покарання за попереднім вироком та остаточно призначено йому покарання у вигляді 2  років 6 місяців позбавлення волі у кримінально-виконавчій установі.

 

 

Прес-служба Татарбунарського районного суду.