flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулись загальні збори суддів Одеської області щодо підведення підсумків в роботі за 2015 рік

09 лютого 2016, 15:31

            05 лютого 2016 року відбулись  загальні збори суддів Одеської області щодо підведення підсумків в роботі за 2015 рік  в якому взяли участь голова Апеляційного суду Одеської області Колесніков Г.Я., начальник територіального управління Державної судової адміністрації України в Одеській області Куценко В.Д., член ради суддів України, суддя Малиновського районного суду м. Одеси Гуревський В.К., також судді Апеляційного суду Одеської області та судді місцевих загальних судів м. Одеси та Одеської області.

  На зборах з  доповіддю виступив начальник територіального управління Державної судової адміністрації України в Одеській області  Володимир Куценко під час якої зупинився на питаннях, які  стосуються безпосередньо організації діяльності  судових процесів.
 Так за показниками  результатів роботи  місцевих загальних судів Одеської області за 2015 рік. Відповідно до статистичних звітів, наданих судами, середньомісячне навантаження на одного суддю в Одеському регіоні складає 55 справ і матеріалів на місяць. Всього у 2015 році місцевими загальними судами регіону розглянуто 167 тис.   справ і матеріалів. Згідно даних ДП «ІСС» в автоматизованій системі документообігу судів у  2015 році було  розміщено   403 тис. судових рішень.
У доповіді були порушенні питання активного використання автоматизованої системи документообігу суду для направлення SМS-повідомлень та використання встановлених систем відеоконференцзв’язку.
Начальником територіального управління Державної судової адміністрації України в Одеській області було також зазначено, що  протягом року зверталась увага керівництва місцевих загальних судів Одеської області щодо ефективної організації роботи судів: застосуванню систем відео-конферензвязку, активізації процесу запровадження електронного суду, дотримання місцевими  загальними судами строків надсилання судових рішень до Єдиного державного реєстру судових рішень. Крім того, були обговорені питання фінансування судів за 2015 рік.