flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Позовні вимоги до ТЦК про визнання протиправною та скасування постанови про адмінправопорушення, закриття провадження в справі суд задовольнив частково.

05 липня 2024, 15:28

Колишній працівник податкової міліції подав позов до ТЦК, який наклав штраф на нього в сумі 17 тисяч грн, і просив закрити провадження в справі за відсутністю події і складу адміністративного правопорушення.

Щодо військового обліку, позивач вказав, що з січня 2000 року по жовтень 2010 року він знаходився у штаті Управління податкової міліції в Одеській області.

З 4 жовтня 2010 року його було звільнено зі служби в запас (із постановкою на військовий облік).

Після чого, позивач у жовтні 2010 року з`явився до Роздільнянського РВК з копією наказу про звільнення, паспортом та військовим квитком з метою постановки на облік та передав вказані документи відповідальній особі, яка через деякий час їх повернула, та він вважав, що виконав свій обов`язок щодо постановки на військовий облік.

Після виявлення того, що він належним чином не стоїть на військовому обліку, позивач 13 травня 2024 року направив лист до ТЦК з метою взяття його на облік, та разом з цим, повідомив свої персональні (облікові) дані, однак вказане жодним чином не врахував ТЦК під час складання протоколу.

Також позивач зауважив, що 19 травня 2024 року він через застосунок «Резерв +» о 23 годині 45 хвилин оновив свої облікові дані, і в застосунку вказано, що він перебуває на обліку.

При цьому, після отримання повістки, позивач з`явився до ТЦК та пояснив, що він бажає стати на військовий облік та отримати відстрочку від призову, оскільки є присвяченим охрещеним служителем Релігійного об`єднання Свідків Єгови в Україні.

Однак, працівники ТЦК повідомили, що можуть поставити на військовий облік лише після проходження ВЛК, на що позивач не погодився, а після повторного виклику до ТЦК на нього склали протокол та прийняли оскаржувану постанову.

Позивач під час складання протоколу заявляв клопотання про необхідність отримання юридичної допомоги, однак його вимога була залишена без розгляду та йому пояснили, що лише в рамках кримінального провадження забезпечується захисник.

Відповідну справу 511/2216/24 розглянув 28 червня 2024 року Роздільнянський районний суд Одеської області.

 

Фактичні обставини, встановлені судом:

http://surl.li/dfwqpu