flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

4 роки позбавлення волі з іспитовим строком за ДТП, у якому загинула дружина.

13 листопада 2023, 15:18

Татарбунарським районним судом Одеської області було ухвалено вирок, яким визнано винуватим громадянина Я., мешканця Татарбунарської ТГ у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 286 КК України  (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілому).

          У квітні 2023 року у вечірню годину чоловік, керуючи своїм автомобілем  по автодорозі  "Одеса — Рені", зупинився на нерегульованому перехресті нерівнозначних доріг, був неуважний та не слідкував за дорожньою обстановкою, не надав перевагу в русі іншому  транспортному засобу, що рухався головною дорогою у складі автопоїзда з напівпричепом, внаслідок чого його дружина, яка була пасажиром автомобіля отримала тілесні ушкодження, від яких померла.

У судовому засіданні обвинувачений визнав вину у вчиненні кримінального правопорушення у повному обсязі, розкаявся та не заперечував щодо зазначених в обвинувальному акті обставин.

За наслідками судового розгляду, вироком суду 75-річного обвинуваченого визнано винуватим та призначено йому покарання у виді чотирьох років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на два роки, встановивши іспитовий строк тривалістю 1рік 6 місяців.