flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом призначено покарання матері за побиття малолітнього сина

27 жовтня 2023, 13:42

Татарбунарський районний суд ухвалив вирок стосовно мешканки Татарбунарської ТГ, за яким громадянка Б. обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.125  КК України (Умисне легке тілесне ушкодження).

Подія проступку мала місце 24 липня 2023 року, коли вранці жінка, провівши чоловіка на роботу, відправила старшого семирічного сина  до сусідки випросити в борг вина.  Хлопчик повернувся додому не з чим і пішов гратися на подвір’ї з п’ятирічним братиком. Мати в цей час прибирала в будинку. Діти продовжували гратися і забігли до кімнати. Жінці це не подобалося і вона сварила синів. Хлопчаки не слухалися і пустували, раптом старший випадково підбив мамі руку із совком  сміття. Мати почала сильно кричати та вдарила цим металевим совком хлопчика по голові, потім схопила його руками за шию і почала стискати та смикати, після вдарила кулаком в обличчя. Коли син вирвався від матері, розвернувся, щоб тікати,вона його ще й ногою в бік і по спині дістала.

В результаті своїх  умисних, неправомірних дій громадянка Б. спричинила своєму малолітньому сину тілесні ушкодження у вигляді саден лобово-тім’яної ділянки, кінчика носа, верхньої губи зліва, спині зліва та справа, які як у сукупності, так і поодинці, не були небезпечним для життя, мають незначні, скороминучі наслідки, що тривають не більше 6 днів та відносяться до категорії легких тілесних ушкоджень.

  За наслідками судового розгляду, вироком суду громадянку Б. визнано винуватою та призначено їй покарання у виді 120 годин громадських робіт.

P.S.  Раніше громадянка Б. неодноразово притягувалася до адміністративної відповідальності за ч.1 ст.184 КУпАП (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей).
P.P.S. Неповнолітніх дітей вилучено від біологічних батьків та передано в патронатну сім’ю.