flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ФЕЙКОВИЙ ВОДІЙ

12 квітня 2023, 15:39

28-річний житель Лиманської ТГ у 2020 році через соціальну мережу  "Instagram" придбав за 8 тис. грн. водійське посвідчення на право керування транспортним засобом категорій "А; В; С". Йому було обіцяно, що це посвідчення буде в ЄДР МВС. Після отримання документу поштою, чоловік перевірив його законність на сайті сервісного центру і виявив, що за вказаним серійним номером зареєстровано посвідчення водія на іншу особу. Вже тоді обвинуваченний зрозумів, що його документ не справжній, а підроблений, але вирішив його залишити і користуватися.

         У лютому 2023 року «кмітливець», керуючи своїм  автомобілем, їхав через село, в якому мешкає, та був зупинений патрульною поліцією для перевірки документів. І, звісно, надав поліцейському фальшиве посвідчення. Наданий документ викликав сумніви у патрульних інспекторів, тому громадянина було запрошено до відділення поліції для зясування обставин.

Враховуючи  всі обставини справи, Татарбунарський районний суд Одеської області визнав громадянина С. винуватим у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч.4 ст.358 КК України (Використання завідомо підробленого документа), та призначив покарання у виді штрафу у розмірі п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 грн.