flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ПОКАРАННЯ ЗА ПОРУБКУ ДЕРЕВ

20 березня 2023, 10:29

30 жовтня 2022 року житель Татарбунарської ОТГ вирішив здійснити незаконну порубку дерев у лісосмузі за містом.

         Не маючи спеціального дозволу, який засвідчує законність здійснення порубки, громадянин  П.  бензиновою пилою, знищив 5 ростущих дерев, чим заподіяв державі в особі Татарбунарської міської ради Білгород-Дністровського району Одеської області істотну шкоду на загальну суму 41 706,11 грн. Спиляні стовбури обвинувачений відразу розпилював на колоди, загальною кількістю 109 штук. Потім позвонив знайомим, щоб вони допомогли йому перевезти спиляні стовбури. Небайдужий свідок, який працював неподалік, почувши звуки працюючої бензопили, підійшов, побачив чоловіків «за роботою» та викликав поліцію.

У судовому засіданні обвинувачений вину визнав повністю. Цивільний позов також визнав.

         Татарбунарський районний суд Одеської області визнав громадянина винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.246 КК України (Незаконна порубка дерев у інших лісових насадженнях, що заподіяли істотну шкоду) і призначив йому покарання у виді арешту на строк 6 місяців.

 

P.S.  Інформація для деяких, які виправдовують подібні вчинку, говорячи, що обвинувачений це скоїв, бо не мав за що кормити голодних дітей, старих батьків, не мав чим опалювати холодну хату – обвинувачений має вік 53 роки, не одружений і діти відсутні.

Деякі виправдовують вчинок тим, що зараз війна і можна робити все, щоб вижити, а після війни все відбудують і відсаджають…

Деякі мотивуються тим, що «в Карпатах вирубують, то чому в нас на можна»…

Як би важко нам не було, який би важкий не був час – воєнний чи мирний, це не дає нікому права мародерити, нищити, руйнувати, вбивати. В будь-яких обставинах потрібно залишатися Людиною. Скоєно злочин, тому буде покарання.