flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ЧИ ВАРТО ХОДИТИ З ДІТЬМИ ПО МАГАЗИНАМ?

06 березня 2023, 10:26

У вересні 2022 року 26-річна жителька Татарбунарського ОТГ, мати двох малолітніх дітей, перебуваючи в «АТБ-Маркет»,викрала з вітрин декілька виробів ковбасних виробів, шоколадні батончики, бисквіти та ще різні цукерки і печиво, на загальну суму 1704,95 грн. Молодій жінці вдалося з викраденим майном непомітно залишити приміщення магазину.

В жовтні 2022 року ця жінка повторно прийшла до «АТБ-Маркет» з метою таємного викрадення продуктів харчування. В торговій залі, впевнившись, що її дії не будуть помічені працівниками магазину, намагалася поцупити різноманітне печива та цукерки, але не встигла…

В судовому засіданні обвинувачена повністю визнала себе винуватою у вчиненні зазначених кримінальних правопорушень і детально розповіла про обставини заподіяного. Вона пояснила, що на її утриманні двоє малолітніх дітей, яких вона брала з собою до зазначеного магазину. Там діти, побачивши ласощі, почали «тягнутись» до них, але у неї були відсутні достатні кошти для їх купівлі. Тому вона вирішила їх викрасти. Перший раз їй вдалось непомітно винести викрадене з магазину, а другого разу, під час залишення магазину, її було затримано працівниками магазину.

Татарбунарський районний суд Одеської області визнав громадянку винуватою у вчиненні кримінальних правопорушень і призначив їй покарання у виді 5 років позбавлення волі. З випробуванням строком на 2 роки та 6 місяців.