flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Чемодан, вокзал, росія» чи, нарешті, дійшло.

27 січня 2023, 13:20

37-літній житель Тузлівської ОТГ в 2014 році розповсюджував в соціальній Інтернет-мережі "ВКонтакте" заклики до порушення територіальної цілісності України, метою яких є зміна меж території або державного кордону України.

Дані дії суперечать положенням Конституції України.

Обвинувачений у судовому засіданні вину у вчиненні кримінального правопорушення фактично визнав. Не заперечував факту розповсюдження публікації за змістом та у спосіб, інкримінованим стороною обвинувачення. Зазначив, що зробив репост вказаної публікації на своїй сторінці в інтернет-мережі "Вконтакте" з цікавості, не мав умислу на зміну меж території або державного кордону України.

Під час призначення покарання обвинуваченому суд врахував ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, яке є нетяжким, обставини справи, вказані дані про особу обвинуваченого, який після вчинення кримінального правопорушення добровільно вступив до лав Збройних Сил України, де проходить військову службу й на даний час, раніше не притягувався до кримінальної відповідальності.

Татарбунарський районний визнав винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.110 КК України (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) і призначив йому покарання із застосуванням ст.69 КК України, у виді двох років позбавлення волі, без конфіскації майна. На підставі ст.62 КК України замінив засудженому призначене покарання у виді двох років позбавлення волі триманням у дисциплінарному батальйоні та той самий строк.