flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

НЕ ТОЙ ВИПАДОК, КОЛИ РИЗИК – БЛАГОРОДНА СПРАВА.

20 січня 2023, 13:17

03 березня 2022 року обвинувачений, перебуваючи біля прикордонного пункту між Україною та Республікою Молдова, організував незаконне переправлення 3-х громадян України через державний кордон України поза встановленими пунктами пропуску, тому що в умовах воєнного стану, вони не мали законної можливості перетнути державний кордон, у зв’язку з забороною виїзду за межі країни громадян України чоловічої статті віком від 18 до 60 років.

Обвинувачений, будучи мешканцем прикордонного населеного пункту, добре орієнтуючись на місцевості, володіючи інформацією про розміщення місцевих пунктів пропуску, незаконно перетнув з чоловіками державний кордон України, до заздалегідь визначеного місця, де всі учасники події були викриті працівниками прикордонної служби України.

Не зупиняючись на скоєному, 31 березня 2022 року обвинувачений вже з шістьма українськими чоловіками намагався знову перетнути кордон.

В судовому засіданні обвинувачений повністю визнав себе винним в інкримінованому йому кримінальному правопорушенні, клопотав про затвердження укладеної між ним та прокурором угоди про визнання винуватості.

Татарбунарський районний суд Одеської області визнав винуватим обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст.332 КК України (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України, організація незаконного переправлення осіб через державний кордон України, керівництво такими діями або сприяння їх вчиненню порадами, вказівками, надання засобів, вчинене щодо кількох осіб, вчинене повторно), та призначив йому покарання у виді п'яти років позбавлення волі без позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю, з випробуванням 2 роки.