flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Превентивний удар

02 грудня 2022, 09:19

В с. Вишневе Татарбунарської ОТГ, між двома односельцями, які зустрілися в магазині, виникла сварка, один закинув іншому, що, начебто, матір останнього отруїла його собаку. Обинувачений О. сказав, що немає до цього ніякого відношення та поїхав.

Через деякий час, вдома, не виявивши при собі мобільного телефону, обвинувачений О.  вирішив, що потерпілий причетний до цього і поїхав його шукати. Побачивши потерпілого, який рухався у його сторону, він подумав, що потерпілий може його побити через конфлікт у магазині, тому першим наніс йому удари кулаком та дерев’яною палицею по голові.

Коли потерпілий з друзями їхав на автомобілі по селіській вулиці, їм дрогу перегородив автомобіль, з якого вийшов обвинувачений з бітою, підійшов до автомобіля та почав кликати потерпілого. Останній вийшов з автомобіля, а обвинувачений відразу вдарив його бітою по голові. Від удару той впав на землю та втратив свідомість, а обвинувачений наніс ще один удар палицею по голові.

         Суд визнав винуватим громадянина О. у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч. 2 ст. 125 КК України, та призначив покарання у виді громадських робіт на строк 150  годин.