flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Мешканця Рені підозрюють у державній зраді.

28 вересня 2022, 11:00

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури мешканцю м. Рені повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, чоловік з початку серпня 2022 року, підтримуючи окупаційну політику країни-агресора, співпрацював з представниками фсб рф. Він збирав і передавав дані про місця дислокації особового складу і військової техніки підрозділів ЗСУ та тероборони, розташування блокпостів, фортифікаційних споруд та засобів протиповітряної оборони на території м. Рені та Ізмаїльського району.

Також на виконання завдань російських кураторів, інформатор передавав географічні координати адміністративних об’єктів та будівель правоохоронних органів України, зокрема будівель підрозділів Нацполіції і Служби безпеки України, міського центру комплектування та соціального захисту населення у Рені.

Агент детально розписував ворогу інформацію щодо складу, чисельності, озброєння підрозділів Збройних Сил України та інших військових формувань, а також особистих даних військовослужбовців ЗСУ, Держприкордонної служби України та правоохоронців.

Фотознімки та власноручно складені ним план-схеми передавав за допомогою одного з месенджерів для подальшого корегування ракетних ударів ворогом.

Під час затримання у корегувальника вилучені мобільні телефони, ноутбук та 2 корпуси із запалами від гранат Ф-1. Наразі призначена вибухово-технічна експертиза щодо вилучених боєприпасів.   

За клопотанням прокурора підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Одеській області за оперативного супроводу співробітників ГВ ЗНД УСБУ в Одеській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 Джерело