flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ЗБИРАВ ТА ПЕРЕДАВАВ ІНФОРМАЦІЮ ПРО ПОЗИЦІЇ ЗСУ НА ОДЕЩИНІ – СУДИТИМУТЬ ІНФОРМАТОРА ОКУПАНТІВ

20 вересня 2022, 15:59

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно мешканця Одеси за фактом державної зради, вчиненій в умовах воєнного стану, та незаконного поводження з бойовими припасами (ч. 2 ст. 111, ч.1 ст. 263 КК України).

За даними слідства, чоловік з травня цього року добровільно погодився співпрацювати з представником військової розвідки держави-окупанта на шкоду територіальній цілісності та недоторканності України. Він особисто спостерігав за переміщенням військової техніки Збройних сил України територією Одещини та вишукував місця дислокації українських захисників.

Зібрані дані по розвідці місцезнаходження і координат підрозділів, сил і засобів ЗСУ передавав за допомогою одного з месенджерів.

Інформатора затримали під час виконання чергового завдання ворога.

У ході обшуку за місцем проживання фігуранта правоохоронці вилучили боєприпаси, зокрема корпус гранати РГД-5, запал УЗРГМ, тротилову шашку 400 г, електродетонатор ЕДР.

Наразі за клопотанням прокурора обвинувачений перебуває під вартою без можливості внесення застави.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Управління СБУ в Одеській області за оперативного супроводу співробітників ГВ ЗНД УСБУ в Одеській області.

!За цей злочин Законом передбачено довічне ув’язнення.

 

Джерело