flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ДИРЕКТОРКА ШКОЛИ, ЩО ДОБРОВІЛЬНО ПОГОДИЛАСЯ СПІВПРАЦЮВАТИ З ОКУПАЦІЙНОЮ ВЛАДОЮ

26 квітня 2022, 15:57

54-річній мешканці м. Волноваха заочно повідомлено про підозру в колабораційній діяльності.

Про це інформує Донецька обласна прокуратура.

Перебуваючи на посаді директора навчального закладу, перейменованого окупантами у «Волновахську опорну школу № 5», підозрювана пропагує збройну агресію рф проти України та в процесі навчання українських дітей активно впроваджує стандарти освіти держави-окупанта.

Крім того, під час виступу у підконтрольному російським загарбникам ЗМІ, жінка заявила, що місто Волноваху та будівлю цієї школи нібито обстріляли Збройні Сили України, що не відповідає дійсності.

За матеріалами справи, у квітні 2022 року директорка Волноваського опорного закладу загальної середньої освіти І – ІІІ ступенів зрадила Україні та добровільно погодилась співпрацювати з окупаційною владою рф і представниками так званої «ДНР», які тимчасово захопили місто Волноваху.

Громадянці за ч.3 ст.111-1 ККУ загрожує покарання у вигляді виправних робіт на строк до 2 років або арешту на строк до 6 місяців, або позбавлення волі на строк до 3 років із забороною обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на період від 10 до 15 років.

Джерело