flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Злісна непокора законному розпорядженню

22 жовтня 2021, 16:40

До Татарбунарського районного суду надійшли матеріали стосовно 25-річного молодого чоловіка, мешканця Татарбунарської ОТГ про притягнення його до адміністративної відповідальності за ст.185 КУпАП (Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця).

Молодий чоловік на курорті «Расєйка», відпочиваючи в компанії зі своїми друзями, знаходився в стані алкогольного сп’яніння, висловлювався нецензурною лайкою, чим порушував громадський порядок і спокій громадян. До молодика підійшов патруль у складі трьох солдат Національної гвардії і зробили зауваження. Але той на зауваження не реагував, намагався вчинити бійку. На прохання патруля пройти до службового приміщення, останній відмовився в грубій та зухвалій формі, розмахував руками, відштовхував від себе, військовослужбовців хапав за одяг. Громадянина було затримано із застосуванням заходів фізичного впливу та спеціальних засобів типу БМК-09 (металеві наручника), згідно ст. ст. 16, 17 Закону України «Про Національну гвардію України» та передано працівникам поліції. Під час складання поліцейським протоколу про адміністративне правопорушення, порушник поводив себе агресивно, відмовився від надання пояснень та від підпису протоколу.

З урахуванням всіх обставин справи, особи правопорушника, суд призначив стягнення у виді штрафу у верхній межі санкції ст.185 КУпАП в розмірі п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян в сумі 255 грн. на користь держави.

 

P.S.  А чи важко бути стриманим, чемним, виявляти взаємоповагу до оточуючих і думати про наслідки?