flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Архівні справи минулих років».

15 вересня 2021, 09:42

Вирок народного суду Татарбунарського району

Одеської  області.

 

            Підсудний 1927 року народження, народився і проживав в с. Струмок Татарунарського району, безпартійний, громадянин СССР, освіта 5 класів, одружений, маючий на утриманні 2 н/л дітей, раніше не судимий, до арешту працював в колгоспі «Правда».

            20 квітня 1971 р. о 20 год. підсудний приїхав з роботи додому і застав свою дружину в стані сильного алкогольного сп’яніння. Підсудний вигнав жінку з будинку у двір і зачинив за нею двері.  О 21.30 год. він вийшов з будинку і виявив дружину, яка лежала у дворі, під воротами.  Поволочивши її в кухню дому, кинув на підлогу і почав бити ногами, взутими в босоніжки, наносячи удари в живіт, груди, ребра, голову. При цьому заподіяв ушкодження у вигляді множинних двосторонніх переломів ребер з порушенням цілісності плеври, розриву селезінки, кишківника, також  заподіяв ушкодження в області голови, обличчя та інших частин тіла, які являються тяжкими тілесними ушкодженнями небезпечні для життя в момент їх нанесення, в результаті чого настала смерть потерпілої.  О 23.30 год. підсудний повідомив сусідів, що його дружина померла.

            Підсудний свою провину визнав повністю і пояснив, що через неприязні відносини убив свою дружину, наносячи їй удари стусанами ніг  по різним частинам тіла, в той час, коли вона лежала п’яна на підлозі кухні їх будинку.

Вироком суду чоловіка  визнано винуватим у скоєнні злочину, передбаченого ст. 94   КК УССР та позбавлено волі терміном на 10 років з відбуванням покарання в ВТК посиленого режиму.