flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги присяжних суду!

11 березня 2021, 11:07

Нагадуємо, що добігає кінця термін подання декларації, 31 березня – останній день.

Відповідно до підпункту «ґ» пункту 1 частини першої статті 3 Закону України «Про запобігання корупції»  присяжні (під час виконання ними обов’язків у суді) є суб’єктами, на яких поширюється дія Закону.

Згідно зі статтею 63 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» присяжним є особа, яка у випадках, визначених процесуальним законом, та за її згодою вирішує справи у складі суду разом із суддею або залучається до здійснення правосуддя.

Тому, присяжні, які протягом 2020 року брали участь у розгляді справ у суді, незалежно від того чи отримували виплати за виконання обов’язків, зобов’язані подати електронну декларацію до 1 квітня 2021 року, шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції.

Якщо присяжний протягом  2020 року був увільнений від виконання обов’язків,  він також зобов’язаний подати  до 1 квітня 2021 року електронну декларацію за минулий рік.

Для заповнення декларації необхідно завчасно отримати електронно-цифровий підпис.

Довідку про отримані доходи за виконання обов’язків присяжного можна отримати у приміщенні суду.

Додатково повідомляємо, що суб’єкт декларування протягом семи днів після подання декларації має право подати виправлену декларацію не більше трьох разів.

Звертаємо увагу, що порушення вимог фінансового контролю, умисне недекларування або декларування недостовірної інформації є корупційними правопорушеннями, за які передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність (стаття 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення, статті 366-2, 366-3 Кримінального кодексу України).

Роз’яснення щодо заповнення е-декларації за посиланням:

https://bit.ly/3ldpyck