flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулась презентація посібника із реорганізації робочих процесів для судової влади України

29 січня 2021, 08:42

27 січня 2021 року за участі представників Державної судової адміністрації України, її територіальних управлінь та канадських експертів з питань судового адміністрування у режимі відеоконференції відбулася презентація посібника "Реорганізація робочих процесів: довідник з методів та інструментів удосконалення і оптимізації діяльності". Посібник підготовлено в рамках співпраці ДСА України з українсько-канадським Проектом підтримки судової реформи на основі заходів зі спрощення робочих процесів.

У Посібнику описано процеси та етапи оптимізації діяльності, викладені основні концепції реорганізації робочих процесів, продемонстрована користь, яку отримає як кожен працівник та установа, від оптимізації  процесів. Також у Посібнику представлено зразки описів та форм, які можна використати для аналізу і оптимізації робочих процесів.

У вітальному слові на початку вебінару заступник Голови Державної судової адміністрації України Сергій Чорнуцький подякував канадським експертам з питань судового адміністрування за спільну кількарічну роботу, в результаті якої в ДСА України впроваджено процеси з реорганізації, удосконалення і оптимізації діяльності.

"Завдяки спільній роботі з канадськими колегами, починаючи з 2018 року, нами вже прийнято низку регламентуючих документів та розпоряджень стосовно удосконалення внутрішніх робочих процесів в ДСА України. Після цього відчутно зменшилася кількість задіяних ресурсів з одночасним поліпшенням якості послуг", - зазначив Сергій Чорнуцький.   

Старша менеджерка Управління міжнародних програм Офісу Уповноваженого з питань федеральних суддів Канади Наталія Городецька також подякувала співробітникам ДСА України за проявлений інтерес до процесів реорганізації та спрощення діяльності та плідну співпрацю у цьому проекті, розуміння важливості збільшення ефективності роботи та висловила сподівання, що зусилля канадських експертів будуть сприяти підвищенню довіри суспільства до органів правосуддя.

"З огляду на досвід міжнародних проектів, в яких ми вже брали участь, наші експерти пропонують кращі методики та допомагають у пошуку шляхів для задоволення потреб громадськості. Виходячи з сьогоденних реалій, ми пропонуємо можливості до збільшення ефективності робочих процесів та покращення послуг, які надаються громадянам", - наголосила  Наталія Городецька.

У ході вебінару його учасники поділилися власним досвідом у запровадженні реорганізації та удосконаленні робочих процесів у різноманітних державних та недержавних організаціях, навівши численні приклади успішних методик.

 

 Державна судова адміністрація України