flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд захистив права споживача, який не отримав товар після його оплати

13 червня 2019, 14:22

До Татарбунарського районного суду Одеської області звернувся громадянин П. з позовом до ТОВ «Авто Агро-Експо Трейд» про розірвання договору купівлі-продажу трактору, повернення сплачених коштів та стягнення моральної шкоди, посилаючись на наступні обставини.

П. уклав договір купівлі продажу з ТОВ «Авто Агро-Експо Трейд» з розстроченням платежу на поставку трактору, загальна вартість якого складала 235 600 грн. Позивач сплатив 50 % вартості трактору, та був запевнений працівниками організації, що трактор доставлять за його адресою через три дні. При отриманні товару потрібно було сплатити залишкову вартість. 

В результаті, обіцяний трактор позивачу не доставили, а на дзвінки і листи не відповідали.  Позивач зазнав значної майнової шкоди, через те, що не отримав трактор для виконання польових робіт та змушений був сплачувати кредит банку.

Представник відповідача до суду не з`явився та відзиву на позовну заяву не подав.

Рішенням суду вимоги позивача були задоволені повністю, з ТОВ «Авто Агро-Експо Трейд» стягнуто сплачені кошти у сумі 117 880  грн., 3% річних, пеню, інфляційні втрати та моральну шкоду у розмірі 50 000 грн.

Станом на 13 червня 2019 рішення суду не оскаржувалось та набрало законної сили.

Повний текст рішення суду в Єдиному державному реєстрі судових рішень за посиланням http://reyestr.court.gov.ua/Review/81993282