flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Від кохання до поранення

20 грудня 2017, 13:54

Влітку 2017 року жителі с. Зарічне Татарбунарського району, 41-річна гр. З. зі своїм співмешканцем гр. Г. знаходились в гостях у сусідки, де розпивали спиртні напої.

     Пізніше, вдома чоловік почав просити у жінки гроші, щоб випити ще горілки чи вина, однак остання відмовила йому. З цього приводу між парочкою виник конфлікт.

     Під час сварки гр. З. взяла зі столу кухонний ніж, та тримала його в руці, аби таким чином попередити гр. Г. про недопустимість вчинення ним будь-яких протиправних дій відносно неї. В якийсь момент жінка подумала, що співмешканець хоче побити її, та аби попередити його дії, виставила ніж вперед та закрила очі. Потім, коли відкрила очі - побачила, що лезо ножа знаходиться в животі у гр. Г. та з рани тече кров. Після цього жінка миттєво витягнула ніж, а потерпілий присів на землю. Сусіди викликали швидку допомогу та допомогли зупинити кровотечу. Завдані тілесні ушкодження були віднесені до категорії тяжких. 

     Згідно обвинувального акту гр. З. було обвинувачено у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 128 Кримінального кодексу України.       

     В подальшому обвинувачена та потерпілий примирились.

     У підготовчому судовому засіданні потерпілий надав заяву про закриття кримінального провадження у зв’язку з відмовою від підтримання обвинувачення та повідомив, що не має претензій морального та матеріального характеру до обвинуваченої.

     Ухвалою Татарбунарського районного суду провадження у справі було закрито у зв’язку з відмовою потерпілого від підтримання обвинувачення.

     Ухвала суду не оскаржувалась та набрала чинності.