flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

НАЗК інформує

11 березня 2022, 15:03

Друзі, подавати декларації треба буде протягом трьох місяців після закінчення воєнного стану. Це стосується всіх типів декларацій, а також повідомлень про суттєві зміни в майновому стані та про відкриття валютного рахунку.

Верховна Рада проголосувала законопроект № 7121, яким визначено, що будь-які звіти, декларації тощо від фізичних та юридичних осіб до закінчення війни подавати наразі не треба.

НАЗК підготувалороз’яснення, аби уточнити всі деталі застосування нового закону за посиланням: https://bit.ly/NACP_dec

Як ми писали раніше, усі розуміють, що зараз країні, м’яко кажучи, не до того. Поки українці гинуть, намагаючись вигнати рашитську нечисть із наших земель.

І до перемоги над загарбниками декларанти та керівники партій не повинні витрачати час на заповнення звітних документів, а натомість мають докладати всіх можливих зусиль для оборони Української держави, захисту свободи й миру в Європі та світі.

Також під час війни або воєнного стану не будуть здійснюватися будь-які перевірки щодо своєчасності та повноти подання будь-яких звітів чи документів звітового характеру. Більшість працівників НАЗК, які займалися цими функціями, зараз долучилася до нашої армії чи територіальної оборони, або ж забезпечують допомогу нашим воїнам.

Отже, якщо до війни щодо вас було розпочато повну перевірку декларації, надавати інформацію та документи на запити, надіслані НАЗК до війни, зараз не потрібно.

Нагадаємо, що на сайті НАЗК також доступний інструмент для перерахування допомоги армії на спеціальний рахунок НБУ: https://helpua.nazk.gov.ua/