flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

МАТЕРИНСЬКИЙ ІНСТИНКТ НЕ СПРАЦЮВАВ.

21 лютого 2022, 09:57

Мешканка Татарбунарської ОТГ, будучи матір’ю 2-х малолітніх дітей, дізналася, що вагітна приблизно 6 місяців, та, не заважаючи на це, умисно не зверталася до медичного закладу та не ставала на облік до жіночої консультації.

На 37-38 тижні вагітності, раніше встановленого терміну, жінка народила дитину за місцем свого мешкання. Після чого, знаючи, що дитина недоношена, мати умисно не звернулася до медичного закладу для надання допомоги. Далі, протягом 5-ти днів жінка, достовірно знаючи, що народжена нею дитина є недоношеною та потребує догляду лікарів, а також харчується неналежним чином, не звернулася до медичного закладу, хоча могла і мала реальну можливість це зробити, в результаті чого малюк помер від механічної асфіксії внаслідок аспірації крові. Батько дитини таємно поховав її на кладовищі, біля своїх родичів.

В судовому засіданні обвинувачена визнала свою провину.

Судом визнано обвинувачену винуватою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.166 КК України (Злісне невиконання батьками обов’язків по догляду за дитиною, що спричинило тяжкі наслідки), та призначено їй покарання у вигляді обмеження волі строком на 3 роки з випробуванням строком на 1 рік та 6 місяців.

P.S. На жаль, гірка правда в тому, що не кожна мама любить свою дитину. Трапляється, що у жінки відсутній материнський інстинкт. Чому так трапляється?