flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Архівні справи минулих років».

06 вересня 2021, 16:59

Кримінальна справа. 1961 р.

Вирок народного суду Татарбунарського району Одеської  області.

 

Обвинувачений 1917 року народження, народився і проживав в с. Жовтояри Татарбунарського району Одеської області, молдованин по національності, безпартійний,  освіта 4 класи, одружений, колгоспник, не судимий,  громадянин СССР.

Підсудний в 1960 році придбав мисливську одноствольну рушницю, калібру 16, яку зберігав у себе на квартирі з явним недотриманням правил безпеки, в результаті чого до цієї рушниці мали доступ його малолітні діти.

15 березня 1961 р. підсудний з дружиною пішли на роботу, малолітніх дітей залишили вдома без нагляду, а кімнату, де знаходилася рушниця залишили не зачиненою. Скориставшись відсутністю батьків малолітній син підсудного Дмитро – 1949 р.н., взяв рушницю з кімнати, зарядив її і здійснив постріл в малолітнього Юрія – 1952 р.н., сусіднього хлопчика, який прийшов гратися до двору Дмитра. В результаті здійсненого пострілу, Юрію були нанесені тілесні ушкодження, від яких він, не приходячи до тями, помер.

В судовому засіданні підсудний визнав повністю свою провину.

При визначенні міри покарання підсудному, суд врахував тяжкість скоєного злочину, його особистість, те, що він раніше не судимий, позитивно характеризується за місцем роботи і за місцем проживання, його чистосердечне визнання і каяття, а також те, що на його утриманні знаходиться шестеро малолітніх дітей.

Суд обрав покарання не пов’язане з позбавленням волі – призначив виправні роботи за місцем роботи підсудного терміном на 1 рік з утриманням із заробітку щомісячно в дохід держави по 20 %. Рушницю конфісковано.