flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Архівні справи минулих років».

31 серпня 2021, 11:30

Кримінальна справа. 1951 р.

Вирок народного суду Татарбунарського району Ізмаїльської  області.

                                                                                     

Обвинувачена по справі – 1913 року народження, народилася та проживала в с. Нерушай Татарбунарського району Ізмаїльської області, походженням  із селян-бідняків, одружена, безпартійна, раніше зі слів не судима, по національності молдуванка, колгоспниця колгоспу,  малограмотна, обвинувачується за ст. 4 Указу Президіуму Верховної Ради СРСР від 04.06.1947 р. «Про кримінальну відповідальність за розкрадання державного і суспільного майна».

Обвинувачена, працюючи рядовою колгоспницею, під час збирання врожаю бавовни і кукурудзи систематично викрадала кукурудзу, яку приносила до себе додому. З роботи вона завжди йшла раніше всіх або пізніше, з метою, щоб ніхто не бачив, коли вона займається розкраданням колгоспної кукурудзи.

Пізно вечорі мимо дому обвинуваченої проходили голова колгоспу, бригадир виноградної бригади та коваль, які помітили, що в будинку останньої засвітилося світло, для них це здалося підозрілим і вони вирішили зайти до житла. Там виявили крадену кукурудзу в кількості 116 кг в качанах і 35 кг в зерні, яка була вилучена.

Обвинувачена повністю визнала свою провину і засуджена до 10 років ув’язнення  у виправно  трудових таборах, із забороною у виборчих правах терміном на 3 роки, з конфіскацією майна, що особисто належить. Запобіжний захід залишено таким же  – утримання під вартою. Описані носильні речі: полу шубок, хустку і чоботи передані обвинуваченої. Стягнуто з обвинуваченої на користь Президії колегії адвокатів за виступ адвоката 250 руб.