flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Архівні справи минулих років».

02 липня 2021, 11:05

Кримінальна справа. 1978 р.

Вирок народного суду Татарбунарського району Одеської  області.

 

Обвинувачений 1949 року народження, росіянин, безпартійний, громадянин СССР, освіта 8 класів, одружений, раніше не судимий, працював в колгоспі «Правда».

            В нетверезому стані зайшов до продовольчого магазину. На ґрунті особистих неприязних відносин причепився до своєї дружини, яка перебувала в магазині. Почав її бити кулаками по обличчю, голові, тілу; висловлювався нецензурними словами. На зауваження продавчині і інших відвідувачів не реагував. Схопивши з прилавку ніж, намагався ним нанести жінці удари. Завдяки свідкам потерпілій вдалося вибігти з приміщення.   Підсудний з ножем в руках також вибіг на вулицю і, переслідуючи жінку, погрожував їй вбивством, брутально лаявся, допоки та не сховалася в іншій будівлі села.

            В судовому засіданні підсудний частково визнав обвинувачення, заперечуючи те, що він висловлювався нецензурною лайкою в магазині, а також наполягав, що не мав наміру застосовувати ножа по відношенню до потерпілої.

            Обираючи міру покарання підсудному, суд врахував суспільну небезпеку скоєного злочину, особу, здійснення злочину в стані алкогольного сп’яніння, каяття.

Вироком суду чоловіка  визнано винуватим у скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст. 206  КК УССР, так як його хуліганські дії за своїм змістом відрізняються особливою зухвалістю,  та піддав позбавленню волі терміном на 3 ріки в ВТК загального режиму.

Засудженим було подано касаційну скаргу до Одеського обласного суду, в якій він просив змінити вирок, перекваліфікувавши на ч.1 ст. 206 КК УССР.

Касаційну скаргу залишено без задоволення, а вирок Татарбунарського суду – без змін.